ned07jul10:00ned13:00STORYTELLING U PSIHOTERAPIJI10:00 - 13:00(GMT+02:00) Event Tagspripovedanje,psihologija,psihoterapija,Storytelling

Opis webinara

Storytelling i psihoterapija

Kako Storytelling može da bude od velike koristi terapeutima u praksi? Priče su način da klijenti podele ko su. Oni su vrata za povezivanje sa klijentom. Oni sadrže osećanja, nade, snove, želje, strahove, brige i još mnogo toga, sve upakovano u naraciju o glavnim životnim iskustvima klijenta. Slušanje priče klijenta je neverovatno važno. Pisanje, čitanje i slušanje klijentove priča je ključ za istraživanje njihovih zamršenosti.

Terapeutska moć pripovedanja

Međutim, postoji još jedna dimenzija pripovedanja.. Pričanje priča je dvosmerna ulica. Klijent priča svoju priču, ali terapeut takođe klijentu ispriča njegovu priču. Ispričavanje klijentove priče omogućava im da razmisle, da sagledaju aspekte svog iskustva koje možda nisu razmatrali. Štaviše, terapeut može da istakne određene aspekte priče koje klijent često zanemaruje ili izbegava. Čitajući i slušajući sa namerom i radoznalošću, terapeut može da ukaže na otpornost i snagu klijenta, čak i suočeni sa ogromnom patnjom i izazovnim okolnostima.

Ali pričanje klijentove priče ne mora uvek biti stvar sunca i ruža, već može umesto toga odražavati mračne delove klijentovog narativa i života. Za klijenta može biti duboko potvrđujuće da čuje kako mu je bol priznat, da zna da je ono kroz šta su prošli bilo važno i da je odigralo ključnu ulogu u njihovom oblikovanju. Pripovedanje je životno potvrđujuće. Ona povezuje različite elemente klijentovog života u kontinuirani narativ koji ih prožima osećajem svrhe i smisla.

CENA: 5.000,00 DIN

KADA I GDE?

Webinar se održava u subotu, 28.10.2023 od 10-14h, putem Google Meet. Webinar vodi dr Darko Tadić, dramaturg

PRIJAVA ZA WEBINAR

Online webinar sa praktičnim primerima i vežbama. Broj mesta je ograničen. Prijave i detaljnije informacije možete pronaći na sajtu www.darkotadic.com i prijaviti se na tel 063205209, na e-mejl drtadic@darkotadic.com

Vreme

(Nedelja) 10:00 - 13:00(GMT+02:00)

Organizator/mentor

Prof. dr Darko Tadić

Mentor webinara je prof. dr Darko Tadić, edukator terapijskog i kreativnog pisanja.
+381 63205209